Kunstenaar Jaap van Eekelen
Al heel vroeg was creativiteit de basis voor mijn hobby's zo was ik in mijn lagere schooltijd vooral bezig met schetsen en tekenen.
Toen ik daarna naar de technische school ging kwamen daar andere hobby's voor in de plaats maar ook daarbij speelde de creativiteit meestal een belangrijke rol.

Toch kwam in de loop van de tijd naast de andere hobby's ook het grafische werken weer naar voren.
In 1979 ben ik begonnen mijn hobby fotograferen te combineren met de airbrush en met knippen en plakken.
Ik ben collage's van foto's gaan maken dit door foto's van een bloot lichaam te combineren met een foto van een struik of boom.
De foto van de struik of boom vergrootte ik heel sterk waarna ik hem met de airbrush inkleurde om het later als achtergrond te gebruiken.
Met een scalpelmesje sneed ik het lichaam uit de foto waarop o.a. het blote lichaam stond daarna plakte ik dit op de achtergrond.
Tenslotte maakte ik van het geheel een kleurenkopie (wat in 1979 soms heel verrassende effecten opleverde).

Op een gegeven moment ben ik voor de achtergrond in plaats van een struik delen van het lichaam van het model gaan gebruiken. Net als bij de struik vergrootte ik deze delen waardoor ze soms niet meer herkenbaar waren is als lichaamsdeel.
Als je naar de voorbeelden gaat kan je in het kunstwerk Grot bijvoorbeeld zien dat ik in mijn eigen oor sta.

De computer op zich was al heel lang ook een van mijn hobby's en op een gegeven moment ben ik de beide hobby's gaan combineren.
Nu werk ik dus niet meer met Airbrush en scalpel maar met de computer wat weer veel nieuwe en mooie mogelijkheden heeft gegeven.
Expositie Artishock Soest
In 1999 bleek bij toeval dat ik niet de enige was die wat ik maakte mooi vond. Dit was tot mijn verassing de aanleiding voor een expositie. Hierna volgde een artikel in het tijdschrift Naturisme.
Naar aanleiding van het artikel in Naturisme kreeg ik een aantal reacties van mensen die mijn kunst mooi vonden en wel voor mij wilde poseren.
Hierdoor kreeg ik de mogelijkheid mij verder te ontwikkelen, hoewel het wel wennen was modellen te fotograferen (vaak was ik nerveuzer dan het model).
Voor bijna alle modellen was het de eerste keer dat zij poseerden en dan nog wel bloot, gelukkig zijn al mijn modellen heel aardige mensen die veel geduld met mij hadden waarvoor mijn hartelijke dank!!!!
Foto-lijfkunst kunstwerk Leven
In het leven zijn mensen belangrijk voor mij dit past bij de uitgangspunten van het Naturisme, respect voor mens en natuur!
Het is prachtig telkens te zien dat er veel meer is (en wat ook veel belangrijker is) dan het uiterlijk.
Ik werk met blote mensen omdat ik vanuit het naturisme heb ervaren dat, als we alle bedekkende en vertekenende kleding, versieringen e.d. weglaten de echte en bijna altijd veel mooiere mens naar voren komt.
Zoals je in de voorbeelden van mijn kunst wil ik graag met allerlei "echte" mensen werken dus dik, dun, oud, jong enzovoort, mensen zoals ze ze dagelijks overal tegenkomt.
Mijn tweede model was bijvoorbeeld een oudere vrouw, ik was hier heel blij mee, haar lichaam vertelde een heel verhaal van meer dan 80 jaar. Dit toonde dat naast een jong lichaam met de schoonheid van de jeugd een oud lichaam ook zo mooi en interessant kan zijn.
Omdat ik geïnteresseerd ben in mensen en omdat ik in mijn werk probeer ik wat meer van het model te laten zien dan alleen de buitenkant heb ik voordat we een fotosessie starten altijd een gesprek met het model.

In mijn Galerie staan enkele voorbeelden van wat ik maak en ik wil graag meer kunstwerken maken en ik zoek daarom nu modellen (vrouwen en stellen), wil je ook zo een kunstwerk van jezelf neem dan contact op (een model krijgt als dank voor het poseren een kunstwerk).
Ik heb nu ruimte voor opdrachten.
Mijn tel.nr. is 06-249 637 19 maar je kan mij ook mailen of het contactformulier gebruiken.

Fotobodyart fotokunst

Forel 290
3824 LG Amersfoort
tel.: 06 249 637 19
Contactformulier

de Foto-lijfkunst site verzameld en bewaard geen gegevens